Startpagina / Symptomen van huisstofmijt

Huisstofmijt: vaak onderschat maar erg schadelijk voor onze gezondheid

Wetenschappelijk onderzoek bevestigd dat de huisstofmijt en haar allergenen de enige oorzaak is van onze dagelijkse gezondheidsklachten. Ondanks zijn minimale formaat mogen we de huisstofmijt tot onze grootste vijand van onze gezondheid rekenen. Het is zo klein dat we het met het oog niet kunnen zien maar de gevolgen hebben een enorme impact. Deze zijn zo veelvuldig en ook nog eens verschillend per individu.

Het destructieve proces van de huisstofmijt op onze gezondheid

De 1ste fase Regelmatig wakker worden in de nacht of langs de mond beginnen te ademen, hoesten, niezen, slijmvorming in de mond of keel, een lopende of verstopte neus, oogirritaties, steeds moe zijn enz. De 2e fase Er ontwikkelen zich allergieën en gezondheidsklachten van allerlei soorten. Hooikoorst, sinusitis, migraine, eczeem, meer veelvuldige verkoudheden, angina, bronchitis, netelroos, (binnen-) oorontstekingen, voedselintoleranties en zo nog vele varianten meer. De 3e fase Als je organen eenmaal belast zijn komen we in de final fase. Astma, slaapapneu, CVS, fibromylagie, psoriasis, mucoviscidose, MS, COPD, nagenoeg alle long-, zenuw- en spierziektes. Hoogstwaarschijnlijk valt deze lijst nog aan te vullen met andere ziektebeelden. Wanneer de longen gezuiverd worden door het inademen van schone lucht door Monarch zullen veel van de genoemde symptomen een felle verbetering kennen. We kunnen na vele jaren van ervaring met recht zeggen dat dit telkens weer naar genezing leidt. Klantenervaringen onderstrepen dit door terug te geven dat de dokter hen genezen heeft verklaart, medicatie niet meer nodig is en men zich vele malen beter voelt.

Weerstand opbouwen

Met Monarch gaat je immuunsysteem zich versterken waardoor je lichaam weer weerstand kan bieden tegen de schadelijke stoffen in de lucht. Intensieve zuivering van de lucht haalt namelijk alle schadelijke vervuiling uit je omgeving door ze op te slaan in de filters. Deze opgeslagen vervuiling kan dan niet meer je longen en je gezondheid bereiken en schade toebrengen. Hierdoor krijgt je lichaam weer de kans om zich te ontdoen van al het vuil wat al die tijd verzameld is. Dit heeft tot gevolg dat je longen zich kunnen opschonen tot ze weer zuiver zijn. Dat dit een betere zuurstofopname in het bloed realiseert is een natuurlijk feit. Met Monarch ligt de focus niet alleen op de aandoening maar ook op het preventief voorkomen van ziekte. Kortom, Monarch richt zich op het wegnemen van de oorzaak.

Wetenschappelijk onderbouwd

Zoals aangegeven durven we stellig te zeggen dat huisstofmijt en haar allergenen de enige oorzaak is van allergieën, astma, hooikoorts, eczeem en nog vele kwalen meer. Dit wordt wetenschappelijk ondersteund door structurele biologische studies van deze allergenen. Deze onderzoeken zijn de basis van de ontwikkelingen van nieuwe medicatie om de symptomen te bestrijden. Het onderzoek Cui(2013) - Structural Biology of Mite Allergens bevestigd de conclusie dat de huisstofmijt de enige oorzaak is van allergieën wereldwijd.

Behandeling

Wil je echt een zo grootst mogelijk positief effect op je gezondheid bewerkstelligen? Dan raden we absoluut de combinatie van beide apparaten aan. Als koppel hebben ze de meest effectieve resultaten op je gezondheid. De Clean Care zorgt voor de wekelijkse reiniging van oppervlakken en stofferingen, en het intensief tegengaan van de huisstofmijt en haar allergenen. De Clean Air zorgt voor constant zuivere lucht voor het hele gezin en staat dag & nacht op actief.

Wanneer je milde klachten hebt of een enkele klacht dan kun je voldoen met 1 toestel. Meestal bevelen we hiervoor de Clean Air aan tenzij je een contactallergie hebt, zoals eczeem, dan sluit de Clean Care beter aan.

 • Voorwaarden om het gewenste effect tot zijn recht te doen komen:
 • - Een normaal vochtgehalte in huis zonder schimmelplekken*
 • - Plaats de Clean Air op automaat
 • - Reinig wekelijks het matras, de kussens en de lakens met de Clean Care.
* Clean Air droogt schimmelplekken uit en regelt de vochtigheid in huis

Andere relevante studies

 • Bessot, 2011 | Acariens de stockage et acariens pyroglyphides – ressemblances, différences et conséquences pratiques
 • Custovic, 1998 | Domestic allergens in public places III – house dust mite, cat, dog and cock,roach allergens in British hospitals
 • Gent, 2012 | Household mold and dust allergens – exposure, sensitization and childhood asthma morbidity
 • Johannessen, 2005 | Structure of the house dust mite allergen Der f 2 – implications for function and molecular basis of IgE cross-reactivity
 • Lin, 2012 | Childhood asthma and indoor allergen exposure and sensitization in Buffalo, New York
 • Sander, 2012 | Domestic mite antigens in floor and airborne dust at workplaces in comparison to living areas – a new immunoassay to assess personal air
 • Thomas, 2010 | House dust mite allergens in asthma and allergy